Operationele lease

Operationele Lease is de meest voorkomende leasevorm. Het begrip wordt in de volksmond gelijkgeschakeld met de algemene aanduiding autolease. Operationele Lease is de meest complete vorm van autolease en wordt meestal aangeboden inclusief afschrijving, rente, reparatiekosten, onderhoud, vervanging van banden, motorrijtuigenbelasting, verzekering, hulpdienst, vervangend vervoer en desgewenst brandstof.

Het voordeel van operationele lease is dat alle risico’s volledig bij de leasemaatschappij liggen. Het beheer wordt u volledig uit handen genomen. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto, die u aan het einde van de contractperiode inlevert of eventueel kan overnemen. U hoeft het object ook niet op uw eigen balans te activeren. Dit zorgt er voor dat het uw solvabiliteit niet negatief beïnvloedt.

Uw aanvraag voor operationele lease nemen wij in behandeling en wij zetten deze uit binnen een zorgvuldig geselecteerd netwerk van leasemaatschappijen en andere aanbieders van mobiliteit. Na een uitgebreide selectie op voorwaarden, service en prijs ontvangt u automatisch de meest passende aanbieding. Dit alles binnen een volledig transparant proces.

Financiele lease

Financiële lease is een leasevorm waarbij u direct economisch eigenaar bent van de auto. Bij deze leasevorm wordt de financiering voor u verzorgd. U betaalt over de afgesproken looptijd de maandelijkse kosten (termijnen) en de eventueel afgesproken slottermijn. Wanneer alle termijnen en de eventueel afgesproken slottermijn zijn betaald, bent u juridisch eigenaar van de auto.

De financiering van de auto wordt voor u geregeld en daar betaalt u rente en aflossing over. Met financiële lease profiteert u van diverse fiscale voordelen waaronder investeringsaftrek en btw-teruggave. Het voordeel van financiële lease is ook dat u de auto niet in één keer hoeft te betalen.

Deze leasevorm wordt vaak gekozen door ZZP’ers en MKB-ondernemers. Financiële lease is te vergelijken met een banklening. U schaft de nieuwe auto of occasion aan en betaalt deze in termijnen. Om de termijnen laag te houden, kunt u werken met een aanbetaling en slottermijn. In het contract spreek je vooraf de hoogte van het maandelijkse bedrag af.

De minimale contractperiode van financiële lease bedraagt 24 maanden. U bent wel verplicht om de auto op de eigen balans te activeren. Dit is een verschil met operationele lease.

Voordelen financiële lease:

  1. Investering zonder liquiditeitsverlies
  2. Direct eigenaarschap van de auto
  3. U mag de auto inrichten naar eigen wens, denk hierbij ook aan de bestickering
  4. 100% leasing van de (bedrijfs)auto, zowel nieuw als gebruikt
  5. Profiteren van diverse fiscale voordelen
  6. U heeft recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs
  7. Bepaal zelf de looptijd van het contract
  8. U kunt de leasetermijn verlagen door een aanbetaling of door het gebruik van een slottermijn
  9. Zeer geschikt voor starters